Parterapi uddybet

Hvis du er interesseret i at gå dybere ned i parterapien kan du læse mere herunder:

Hvis du er interesseret i at gå dybere ned i parterapien, kan du læse mere herunder:

God parterapi giver trivsel i familien.

God parterapi medvirker til at I kan finde kærligheden igen. Jeg vejleder og guider jer så I genfinder intimiteten, jeres connection igen, forståelsen og kærligheden i jeres parforhold.

I får hjælp til at tale om det, der sker i jeres parforhold. I får redskaber som i kan bruge derhjemme til at håndtere de følelser og følgevirkninger det giver, når I mangler forståelse, rummelighed, eller oplever krise i parforholdet.

Jeg giver jer støtte og redskaber til at kæmpe for kærligheden og genopbygge jeres forhold, så I igen mærker jeres connection, kærlighed, tillid og tiltrækning og igen oplever at i er et stærkt par, der har en god og sund fremtid sammen.

Fakta er: I Norge kan man simpelthen ikke blive skilt før man har været i parterapi, netop derfor er Norges skilsmisseprocenten det halve af Danmarks som er godt 46%. Derfor er det bevist at gå i parterapi kan redde dit ægteskab/parforhold fra at gå i stykker.

De fleste mennesker ønsker et velfungerende parforhold, men det er ikke alle der ved hvad det kræver eller er villige til at yde det der skal til!

At vælge at gå i parterapi kan føles som et stort skridt, for det at indrømme overfor sig selv og sin partner at tingene ikke er perfekte i forholdet kan være svært at acceptere. Hvis man ikke er bekendt med terapi, kan det føles mystisk og forvirrende. Måske tænker du ” kan parterapeuten virkelig hjælpe på vores udfordringer” og dertil er svaret ja! Jeg kan hjælpe jer med at få en forståelse af jeres udfordringer, hvorfor i har disse udfordringer, hvad det i virkeligheden handler om, hvorfor I gør og siger som I gør og med forståelse af ovenstående vil  I opnå en dybere accept af hinanden, dette giver en helt anden ro i jeres parforhold. I vil samtidig kunne se jeres forskelligheder som forcer i jeres parforhold.

Jeg vil tage jer med på en rejse i jeres sind og i jeres forskellige verdener. Jeg vil tage jer med tilbage til jeres barndom og opnå en forståelse af hvorfor I er som I er. For selvom I er vokset op under betryggende, kærlige vilkår, har i alligevel usynlige ar fra barndommen. End ikke de mest opmærksomme forældre kan opfylde alle et barns skiftende behov. I har pådraget jer sår som barn og det har en indvirkning på jeres parforhold.

Når vi bliver født, er vi mere hele end vi nogensinde kommer til at være igen. Vi er dybt knyttet til vores mor og har en følelse af helhed med hende. Men hvad har det med et parforhold at gøre…? Vi gifter os i den forventning om at en samlever på magisk vis kan genskabe denne følelse af enhed og helhed. Især i forelskelsen, forestiller vi os at han eller hun har nøglen til det tabte kongerige og at vi blot behøver at få dem til at låse døren op til vores hjerte. At vores partner ikke låser døren op, er en af de væsentligste over sager til den ulykke vi senere oplever i vores parforhold.

Derfor bruger jeg ofte terapiformen Imago-terapi når jeg har parterapi. Imago terapi er en terapiform hvor man går tilbage i tiden for at opnå en forståelse af, hvorfor man reagere som man gør i sine relationer og i sit parforhold.

Vi vælger vores partner ud fra en række gamle følelsesmønstre og behov som primært stammer fra vores familie dem vi voksede op hos – dvs. vores sociale arv og dem vi omgik i vores tidlige år. Hvordan opfattede vi verden os og hvordan reagerede vi på hvordan verden så os, denne opfattelse sidder i vores overbevisninger som voksen. Når vi går ud i verden med de overbevisninger vi har modtaget i vores barndom og teenageår, og begynder at arbejde med disse forhold i vores parforhold, giver det både muligheden for at finde lykken og for at få traumer og problemer op til overfladen og er dermed en enestående chance for at udvikle vejen til et levende, lykkeligt og harmonisk parforhold.

Spørgsmål som nedenstående kan have stor indflydelse på vores relationer og vores parforhold.

 • Anerkendte vores forældre os og så os som dem vi var,
 • Gav vores forældre os selvtillid
 • Følte vi os elsket
 • Følte vi os set
 • Følte vi os hørt
 • Følte vi os unikke
 • Mærkede vi vores selvværd

Selvtillid, evnen til at danne sunde relationer, kende og udnytte sit potentiale udvikles på grundlag af forældre/barn forholdet og er afgørende for barnets livskvalitet – både i barndommen og i voksenlivet.

Som forældre afspejler vi vores egne forældres holdninger (om vi vil være ved det eller ej). Når det i vores parforholdssituation viser sig at vi imiterer vores forældre opleves det ofte som meget nedslående, men det er en ledetråd til at løse op for fortrængte problemer fra vores egen barndom. Jeg bruger velafprøvede og dokumenterede teknikker til at gennemskue og bearbejde de mønstre vi bærer med os ind i voksenlivet og dermed også ind i vores parforhold. Disse mønstre er både hensigtsmæssige og uhensigtsmæssige for os i vores liv og parforhold. Disse metoder befrier jer fra at bruge jeres voksentilværelse til at komme over barndommens svigt og bringe disse uhensigtsmæssige mønstre ind i jeres parforhold.

Jeg har valgt at skitsere nogle almindelige udfordringer, der kunne tyde på at et par potentielt kunne have brug for at se en parterapeut. Jeg tilbyder den første session gratis, så kan I efterfølgende bestemme om I mener jeg kan hjælpe jer på vej ind i et nyt og lykkeligt parforhold.

 1. Tilliden er blevet brudt.

En af de mest almindelige årsager til at søge parterapi er behovet for hjælp til at overvinde et stort brud på tillid. Måske var det utroskab i form af sex; måske var det en følelsesmæssig affære; måske var det en række løgn eller bedrageri om penge. Under alle omstændigheder kan genopbygningen af ​​grundlaget for tillid ofte støttes ved at etablere et forum, hvori begge parter frit kan udtrykke deres sårbarhed.

 1. Skænderi og diskusioner

Har du bemærket, at rytmen i jeres daglige liv skifter til at være konfliktfyldt istedet for kærligt og rummeligt. Måske går en af jer igennem noget hårdt personligt. Måske skændes I og stemningen er dårlig, det går op og ned og gør jer usikre på hvor I har hinanden og skaber en usikker fremtid. Måske ligger der problemer under overfladen, der trænger til at bliver behandlet.

 1. Kommunikationen er dårlig.

Måske føler du dig konstant misforstået eller ignoreret. Måske føles det som om din partner ikke vil dig noget godt at han/hun ikke forstår hvorfor du reagere som du gør. Det føles, som om alt det I havde smuldrer mellem fingrene på jer. Så går det godt så går det skidt og fremtiden virker så usikker. Jeres sex bliver mindre og jeres connection til hinanden forsvinder. Det føles som om I ikke længere vil det samme og det bedste for hinanden. Jeg kan give jer redskaberne til at lære at kommunikere med hinanden for at forstå hinanden igen.

 1. Noget føles helt forkert, men du er ikke sikker på hvad eller hvorfor.

Sommetider føles ens parforhold ikke rigtigt længere. Man frastødes af sin partner og kan ikke se sig sammen længere, men ved ikke hvorfor, for han/hun er jo den samme som for et år siden og man aner ikke hvorfor det sker. Jeg kan hjælpe med at identificere problemerne og finde frem til kernen og hvad det i virkeligheden handler om. Som ofte er det noget inde i en selv der trænger til at se dagens lys.

 1. Der er noget du gerne vil fortælle din partner, men har ikke kunnet før nu.

Sommetider kan det være behageligt at få støtte til at få hjælp til at fortælle noget, som er svært for dig at få fortalt til din partner. Frygten for at fortælle noget som man længe har gået med, vokser sig større og er ikke en rar følelse inden i kroppen at gå med. Jeg kan støtte med råd og vejledning inden sessionen med partneren, på selve dagen kan jeg være der for dig og hjælpe med at forklare, hvorfor og hvordan I kan komme videre i jeres liv på en god måde.

 1. Aggressive diskussioner i jeres parforhold

Vi ved fra John Gottmans forskning: Den måde par håndterer konflikter på er en af de bedste forudsigelser for hvorvidt deres parforhold vil gå i stykker. Måske lukker du eller din partner dig, bliver fysisk eller verbalt aggressiv, råber og truer. Jeg kan lære jer teknikker til at undgå disse uhensigtsmæssige nedbrydende mønstre så I i fremtiden vil diskutere med udbytte og nærvær.

God parterapi giver trivsel i familien.

God parterapi medvirker til at I kan finde kærligheden igen. Jeg vejleder og guider jer så I genfinder intimiteten, connection, forståelsen og kærligheden i jeres parforhold.

I får hjælp til at tale om det, der sker i jeres parforhold. I får redskaber som I kan bruge derhjemme til at håndtere de følelser og følgevirkninger det giver, når I mangler forståelse, rummelighed, eller oplever krise i parforholdet.

Jeg giver jer støtte og redskaber til at kæmpe for kærligheden og genopbygge jeres forhold, så I igen mærker jeres connection, kærlighed, tillid og tiltrækning og igen oplever at I er et stærkt par der har en god og sund fremtid sammen.

Mobil:  27 28 20 27
Mail:   kontakt@camillalaursen.dk

– Kontakt mig og få hjælp til et bedre liv.

Camilla Laursen
Coach og Parterapeut